Kom i mål med jeres AI-løsninger

Den 31. januar 2020 bragte ITWatch et interview med Roland Møller, CTO og Partner i TestHuset og Stefan Veis Pennerup, Machine Learning og Google Tech Lead i Trifork i artiklen ‘Konsulenthus: Virksomheder skal tænke sig om før et AI-projekt’, hvor de kom med anbefalinger til virksomheders implementering af AI-løsninger: https://itwatch.dk/secure/ITNyt/Brancher/kunstig_intelligens/article11903367.ece. Nedenstående er uddrag fra denne artikel, som kræver login til ITWatch for at læse i sin helhed:

“Nogle gange kan der være virksomheder, der starter AI projekter uden lige at have lavet forarbejdet og undersøgt, om den nødvendige data til det ønskede mål er tilgængeligt,” siger Stefan Veis Pennerup, der arbejder i konsulenthuset og softwareselskabet Trifork. Han har titlen Machine Learning & Google Tech Lead. Synspunktet deles af Roland Møller, der er CTO og partner i det Trifork-ejede selskab Testhuset, der arbejder med kvalitetssikring af software.

Han fortæller, at ingen mennesker har kunnet udnytte de tilgængelige data fuldt ud, og det er dét, kunstig intelligens skal hjælpe med, hvis virksomhederne har forudsætningerne for at bruge AI ordentligt.

“Vi mennesker har for længst overgivet os til, at vi kan bygge ting, der er mere suveræne end os selv. Vi prøver f.eks. ikke at løbe hurtigere end en bil, men bruger i stedet teknologien til at gøre os mere effektive,” siger Roland Møller til ITWatch.

Ifølge Stefan Veis Pennerup skal virksomhederne gøre deres hjemmearbejde, inden de begiver sig ud i et AI-projekt.

“Der er to meget vigtige ting, man skal have afklaret som det første i et AI-projekt. Det ene er den potentielle forretningsværdi i projektet, og det andet er at lave en meget simpel afklaring i forhold til tilgængeligheden af det nødvendige data,” siger han.

Hvis forarbejdet gøres rigtigt, kan kunstig intelligens til gengæld skabe værdi nærmest alle steder, mener de to.

“De digitale løsninger findes overalt, og der er masser, der er gode til at udtænke dem. Der er desværre færre, der er gode til at få dem helt i mål,” siger Roland Møller.